Ηλιοβασίλεμα, στο Καλάμι

Ακολουθώντας τον δρόμο από την πλατεία του Μυλοποτάμου, έφτασα στην εκκλησία της Παναγίας Ορφανής. Όσο πλησίαζα, το τοπίο γινότανε πιο πράσινο και το φαράγγι που θα με οδηγούσε στην παραλία, άρχισε να ξεπροβάλλει. Η πόρτα για την αυλή της εκκλησίας ήταν κλειδωμένη και αυτό με οδήγησε γρήγορα στην απόφαση να συνεχίσω για το τελικό μου προορισμό την παραλία Καλάμι.
Μέσα μου υπήρχε η αμφιβολία ότι θα ήταν δύσκολο να  κατέβωτο μονοπάτι, λόγω της απότομης πλαγιάς. Τελικά ήταν πιο εύκολο από όσο νόμιζα. Περπατώντας ανάμεσα σε πράσινα δέντρα το μικρό μονοπάτι με έβγαλε σε ένα ξέφωτο και η μαγεία απλώθηκε μπροστά στα μάτια μου. Ένας μικρός κόλπος με πράσινα νερά, με τους ψηλούς και επιβλητικούς βράχους να αγκαλιάζουν την παραλία, σαν να θέλουν να την προστατέψουν, και στο βάθος ένας ήλιος να παιχνιδίζει με τα σύννεφα στέλνοντας ακτίνες σε χρώμα πορτοκαλί.
Άρχισα την κατάβαση με αρκετή προσοχή λόγω της απόκρημνης και απότομης πλαγιάς.
Η θάλασσα, είχε τόση ηρεμία, που έμοιαζε, σα να μην θέλει να την ταράξει.
Έμεινα αρκετή ώρα κοιτάζοντας τον ορίζοντα που άλλοτε βαφόταν κιτρινοπράσινος και άλλοτε έπαιρνε χρώμα θερμό πορτοκαλί.
Στην επιστροφή, όσο ανέβαινα τόσο πιο ωραίο φαινόταν το ηλιοβασίλεμα.

Διαδρομή σχετικά εύκολη. Στο τελείωμα της κατάβασης υπάρχει σχοινί που βοηθάει ένα απότομο σημείο, όχι όμως επικίδυνο με λίγη προσοχή. Κατά την επίσκεψη είναι καλό να έχουμε μαζί μας φακό,νερό και ξηρούς καρπούς για ενέργεια.

Χάρτης