Απίστευτο βίντεο από τον Αναφυσσό στα Κύθηρα!

Η τελευταία κακοκαιρία μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε και πάλι τον Αναφυσσό να εκτοξεύει θαλασσινό νερό και να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό!

To νησί που γέννησε την Αφροδίτη!

To νησί που γέννησε την Αφροδίτη, δεν είναι ένας εύκολος τόπος. Τραχύς κι απότομος (θαρρείς & φύλαξε όλη τη γλύκα του αποκλειστικά & μόνο για το ονομαστό του μέλι), είναι αδύνατο να ενταχθεί οπουδήποτε. Προσπάθησαν να τον στριμώξουν στα Επτάνησα, όμως μοναχά η παραδοσιακή του αρχιτεκτονική & το ενετικό του παρελθόν συνηγορούν σε αυτό. Διοικητικά ανήκει στο νομό Πειραιώς, αλλά δεν ανιχνεύονται ψήγματα Αργοσαρωνικού ούτε γι’ αστείο. Πιο πολύ σου κάνει σαν υβρίδιο Κρήτης & Μάνης κι ωστόσο αν περπατήσεις στη Χώρα του θα σ’ αιφνιδιάσει το Κυκλαδίτικο χρώμα.
Ανένταχτο & μοναχικό τούτο το μέρος, σε προκαλεί να γνωρίσεις την ομορφιά της απλότητας & την απελευθερωτική της δύναμη. Εκεί κρύβεται άλλωστε όλη του η γοητεία.
Εκεί & στους ανθρώπους που δέθηκαν με αυτό, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Γιατί τα Κύθηρα είναι ο Μυλοπόταμος της Ελένης, το Διακόφτι της Chris Pomoni , το Λιβάδι του Frank & της Riet, to Kαψάλι του Dimitris Baltzis , τα Μυρτίδια του “κλειδούχου” κου Καλλίγερου.
Για το τέλος, special thanks (όπως λέμε σε άπταιστα ελληνικά), στη μικρή μου Sofia Ks , που η γνώμη της μέτρησε πολύ για να επισκεφθώ το νησί, στον Μπάμπη από το “Χρυσόψαρο” , έναν αληθινό αλχημιστή της γεύσης & στην “one of a kind” Dimitra Kontou που μ’ έκανε να νιώσω σα στο σπίτι μου.
Αυτά τα “ολίγα” .
Και να μου προσέχετε τη “Μαυρούλα” το πιο γλυκό γατί στη Χώρα.

Κυθήρων νησιά / Kythera, island & islet complex

For English scroll down.

Με την ονομασία Κυθήρων νησιά, ή Κυθήρων νήσοι, ή Συστάδα Κυθήρων, φέρεται συστάδα νήσων, νησίδων και βραχονησίδων που οριοθετούν το δυτικό άκρο του Κρητικού πελάγους, και κατ΄ επέκταση του ΝΔ. Αιγαίου και που εκτείνονται σε μορφή τόξου από την άκρα του Έλους του Νομού Λακωνίας μέχρι το ακρωτήριο Γραμβούσας (αρχ. Κώρυκος) του δυτικού άκρου της Κρήτης.

Τη συστάδα αυτή αποτελούν τα ακόλουθα νησιά και βραχονησίδες από Βορρά προς Νότο:

 1. Ελαφόνησος
 2. Κύθηρα
 3. Μακρύ
 4. Οφίδι
 5. Δραγονάρα
 6. Αντιδραγονάρα
 7. Κοφινίδια
 8. Όβο, ή Αυγό ή Χύτρα
 9. Αζίνη, ή Αξίνη
 10. Κυματούσα, ή Βυθί
 11. Πορί
 12. Πορέτι
 13. Ναυτίλος
 14. Ψείρα και
 15. Αντικύθηρα.

The island of Kythera, the Kythira islands or the Kythira cluster, is a cluster of islands, islets and rocky islands that define the western extremity of the Cretan Sea and, by extension, the northeastern Aegean and extend in the form of an arc from the edge of the Prefecture of the Prefecture Lakonia to the Gramvousa Cape (Korykos), on the west end of Crete.

This cluster consists of the following islands and rocky islands from North to South:

Elafonisos
Kythera
Makry
Ophid
Dragonara
Antidragonara
Coffinidia
Ovo, or Egg or Chitra
Azine, or Axin
Kymatousa or Vythi
Pori
Poreti
Nautilus
Psira and
Antikythira.

MTB KYTHIRA MARATHON CHALLENGE!

Οι αγώνες ορεινής ποδηλασίας MTB KYTHIRA MARATHON CHALLENGE θα διεξαχθούν στις 28/04/2018, για πρώτη φορά στα Κύθηρα, με πολύ υψηλές αθλητικές προδιαγραφές και με τη φιλοδοξία να αποτελέσουν πόλο ενεργοποίησης και ενίσχυσης της τοπικής και όχι μόνο, κοινωνίας.
Μεγάλο μέρος της διαδρομής κυμαίνεται στο βορειοδυτικό, ιδιαίτερου φυσικού κάλους, κομμάτι του νησιού έχοντας θέα στο μαγευτικό στενό Κυθήρων – Ελαφονήσου καθώς επίσης και σε ανοιγμένα και σηματοδοτημένα μονοπάτια τα οποία έχουν πρόσφατα συντηρηθεί από το Κ.Ι.Π.Α. Εκκίνηση και τερματισμός θα γίνει στην πανέμορφη και γραφική τοποθεσία της Αγίας Πελαγίας.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
72χλμ (Challenge) – 2280m 40χλμ (Expert) – 1280m 13χλμ (Fun) – 400m
Εγγραφείτε τώρα! Συμμετέχουμε όλοι!

Η φωτογραφία του μήνα – Μάρτιος / Photo of the month – March

For English scroll down.

Κάθε μήνα επιλέγουμε τη φωτογραφία μέσα από το I Love Kythera Group, στην οποία υπήρξε η μεγαλύτερη αλληλεπίδραση  μεταξύ των μελών.

Γινε μέλος στη μεγαλύτερη φωτογραφική γωνιά του Ίντερνετ για τα Κύθηρα και δείξε τα Κύθηρα που αγαπάς!

Ευχαριστούμε την Αδαμαντία Χλέντζου που μας δίνει καθημερινά τον φωτογραφικό παλμό των Κυθήρων μέσα από τη σελίδα της στο Facebook.

Every month we choose the photo that has the most of the reaction between our members.

Be a member of I Love Kythera Group and show to all of us your Kythera!