Τα Κύθηρα ήρθαν στη ζωή μου τυχαία ένα καλοκαίρι

by Dimitris Baltzis

Γεννήθηκα στην Αθήνα από έναν αθεράπευτα ευαίσθητο πατέρα και μία υπομονετικά στοργική μητέρα.

Είχα από χρόνια διαλέξει να σπουδάσω δημοσιογραφία και να ασχοληθώ με το θέατρο. Ακόμη δεν ξέρω ποιο είναι δυσκολότερο. Μεγάλες μου αγάπες από την εφηβεία και καταφύγιο στα δύσκολα: η ποίηση, η φωτογραφία και το ραδιόφωνο. Αυτό το τελευταίο επαγγελματικά, ερασιτεχνικά τα άλλα δύο. Πάντα με πολύ μεράκι όμως. Για να έχει σημασία το αποτέλεσμα.

Στην Ελλάδα έχω ταξιδέψει αρκετά. Πουθενά δεν ένιωσα αυτό το Τσιριγώτικο κάτι! Τα Κύθηρα ήρθαν στη ζωή μου τυχαία ένα καλοκαίρι. Αξέχαστη η πρώτη φορά. Καθόλου τυχαία η δεύτερη. Ο αέρας, η θάλασσα, ο ουρανός, το πράσινο, οι άνθρωποι, τα σπίτια, το κάστρο, τα ξωκλήσια, τα μονοπάτια. Ήθελα τόσο πολύ να τα πάρω όλα αυτά μαζί μου σε μια βαλίτσα. Σε μια ψηφιακή μηχανή.

Στάθηκα διπλά τυχερή όταν γνώρισα στο Καψάλι τον Δημήτρη Μπαλτζή. Δεν περίμενα ποτέ ότι οι φωτογραφίες μου θα μπορούσαν να γίνουν μέρος μιας έκθεσης. Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς κι εύχομαι κάποτε να πραγματοποιήσω κι εγώ ένα δικό σου όνειρο.

Always in love with Kythera…

Η Ανδρονίκη Τσατσαρώνη συμμετείχε στην φωτογραφική έκθεση ‘‘ imagine Kythera island ” που θα πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 σε συνεργασια με Kytherian Ascociaton of California.

related articles